HOME OBAVIJESTI KONKURSI VIDEO FOTO ČLANOVI-DONATORI KONTAKT
 

ČLANOVI I DONATORI

U ovaj projekat „Bajramska hedija“ pristupio sam sa svojim mogućnostima, pogledom prema naprijed, razmišljajući o ciljevima svjesno i promišljeno da budu poticajni ali uvijek dostižni.

Dok pišem za djecu, nastojim da ta priča bude poučnog i edukativnog karaktera sa pozitivnim porukama punih duše. Svaki detalj iz priče je dočaran predivnim ilustracijama profesora Amara Ajdinovića kao materijalni oblik tih ispisanih poruka punih duše.

Stvaranje slikovnice je samo uvodni dio projekta „Bajramska hedija. Završniu dio projekta je dječija radost sa osmijehom na licu i bajramskom hedijom - poklonom u ruci. Kada vidimo tu dječiju radost, i kako čvrsto u ručicama drže tu slikovnicu na kojoj piše: Za odličan uspjeh i dobro vladanje pohvaljuje se i nagradjuje ...., onda smo uspjeli sa projektom.

Malo smo sve to zaboravili, ali ovim projektom želim vratiti taj stari, lijepi običaj. I zahvaljujući dobrim ljudima, obožavaocima knjige, već drugu godinu vraćamo zamalo izgubljene osmijehe kod naše omladine. Ponosni prijatelji knjige su prepoznali projekat koji ih je vratio u djetinjstvo, kada su i sami bili nagradjivani poklon-slikovnicom.

Za svaki Bajram, naši dragi mališani su dobili poklon slikovnicu kao bajramsku hediju od tih predivnih ljudi, obožavaoca knjige, kojima se i ovom prilikom u ime djece najsrdačnije zahvaljujem.

Očekujemo Vašu saradnju u radu i financijskoj pomoći. Vaši prijedlozi, želje, iščekivanja i priželjkivanja biće naš zadatak, izazov i ključni faktor kod planiranja programa. Kontaktirajte sa nama preko naše web stanice www.djed-bajro.com     e-maila: kontakt@djed-bajro.com  i Facebook stranice: ??.

Naše Udruženje je financijski ograničeno ali uz Vašu financijsku pomoć možemo najbolje bajramske priče sa ovoga konkursa uraditi kao digitalne sinhronizovane slikovnice sa predivnim ilustracijama profesora Amara Ajdinovića. Za sve Vaše financijske pomoći ćemo se zahvaliti zahvalnicom i potvrdom za uplaćeni iznos koju možete predati za povrat poreza.

Svjesni smo da nijedna organizacija ili institucija ne može funkcionirati bez financijskih sredstava, angažmana i rada svojih članova i obožavaoca kulture  i zato Vas molim da svi zajedno sudjelujemo u radu, jačanju i razvijanju Kulturnog udruženja „Musa Ćazim Ćatić“ Münchenu, u skladu sa svojim mogućnostima.

Vaši prijedlozi, želje, iščekivanja i priželjkivanja su naš zadatak, izazov i ključni faktor kod planiranja projekata.

Kada se odlučite za financijsku pomoć, uplate možete obaviti na više načina: ( svako po svojim financijskim mogućnostima: mjesečno ili za godinu)

1)  Deutsch - Bosnischer Kulturverein „ Musa Ćazim Ćatić“ e.V. mit Sitz in 80636 München

    Stadtsparkasse München  Konto Nr. 1003802178    BLZ: 701 500 00

IBAN: DE36 7015 0000 1003 8021 78               BIC:  SSKMDEMMXXX

"Čudno je, kako je malo potrebno da budemo sretni, i još čudnije kako često nam baš to nedostaje“